Echtscheiding Portaal

Draagkrachtberekening Kinderalimentatie

De hoogte van de kinderalimentatie wordt bepaald aan de hand van de behoefte van de kinderen. De behoefte van de kinderen wordt vastgesteld aan de hand van het netto inkomen van de ouders tijdens het huwelijk/relatie.

Meer informatie over kind en echtscheiding is te vinden in het Echtscheidingsboek  compleet met gratis ouderschapsplan en alimentatieberekening

Berekening behoefte van de kinderen:

Ouder A had tijdens het huwelijk een inkomen van € 1000,00 per maand.
Ouder B (alimentatieplichtige) had tijdens het huwelijk een inkomen van € 2000,00 per maand.

Op basis van het inkomen van de beide ouders is de behoefte van het kind € 450,00 per maand.
Naar verhouding van het inkomen van de ouders dient ouder A hiervan € 150,00 per maand op te brengen en dient ouder B € 300,00 per maand op te brengen. De ouder waar het kind niet woont, betaalt zijn/haar bijdrage in de vorm van kinderalimentatie.

 

De draagkrachtberekening wijst uit of ouder B zijn/haar deel in de kosten van de kinderen kan opbrengen. 

In de draagkrachtberekening wordt onder andere rekening gehouden met de inkomsten en uitgaven van de alimentatieplichtige.
Nadat van de inkomsten alle lasten zijn afgetrokken, is het bedrag dat overblijft de draagkrachtruimte. Van de draagkrachtruimte is 70% beschikbaar voor kinderalimentatie.

Wanneer bij co-ouderschap de ene ouder meer verdient dan de andere ouder of wanneer de kinderen niet bij de beide ouders eveneveel verblijven, wordt er een draagkrachtberekening  gemaakt om de kosten van de kinderen eerlijk over de ouders te verdelen.

Alles weten over alimentatie en co-ouderschap? Bestel hier het Echtscheidingsboek met de gratis berekening van de kinderalimentatie en het gratis ouderschapsplan 

Voor een overzicht van alle producten van het Echtscheidingportaal kunt u hier klikken .

 

Meer informatie over:

Kinderalimentatie en draagkrachtberekening

Kinderalimentatie en Indexering

Behoefte en kinderalimentatie

Berekening kinderalimentatie

Herziening kinderalimentatie

Partneralimentatie

Berekening partneralimentatie

Herziening partneralimentatie

Partneralimentatie en draagkrachtberekening

 

DIRECT NAAR
ANDERE BEZOEKERS ZOCHTEN
Keywordcloud
    behoefte draagkracht draagkrachtberekening Draagkrachtberekening kindralimentatie herziening Alimentatie herziening Kinderalimentatie index Alimentatie Kinderalimentatie draagkracht Tremanormen
ADVERTENTIES