Echtscheiding Portaal

BeŽindiging geregistreerd partnerschap

Beëindiging van het geregistreerd partnerschap met kinderen

Beëindiging van het geregistreerd partnerschap, waarbij de partners samen kinderen hebben, kan alleen ontbonden worden door de rechtbank. Het geregistreerd partnerschap kan op gezamenlijk of op eenzijdig verzoek ontbonden worden. Bij beëindiging van het geregisreerd partnerschap, waarbij kinderen zijn betrokken, is het verplicht om een ouderschapsplan op te stellen.

Beëindiging van het geregistreerd partnerschap zonder (gezamenlijke) kinderen

Het geregistreerd partnerschap kan zonder tussenkomst van de rechter beëindigd worden. Dit betekent dat wanneer de beide partners overeenstemming hebben er een convenant wordt opgesteld door de partners zelf of met behulp van een professionele derde. Het convenant moet door een advocaat of een notaris inhoudelijk beoordeeld  worden. Daarna stelt de advocaat of de notaris een verklaring waarin staat dat er sprake is van een correct convenant en dat beide partijen het geregistreerd partnerschap willen beëindigen. Aan de hand van de verklaring wordt bij de gemeente het geregistreerd partnerschap beëindigd.

Wanneer de partijen geen overeenstemming krijgen, kunnen de partners gezamenlijk of apart de rechter verzoeken het geregistreerd partnerschap te beëindigen.

Ook bij de beëindiging van een geregistreerd partnerschap zijn onze producten te gebruiken.

Voor een overzicht van alle producten van het Echtscheidingportaal kunt u hier klikken .

 

 

 

DIRECT NAAR
ANDERE BEZOEKERS ZOCHTEN
Keywordcloud
    alimentatie en geregistreerd partnerschap geregistreerd partnerschap uit elkaar gereistreerd partnerschap en scheiden Scheiden geregistreerd partnerschap uit elkaar geregistreerd partnerschap
ADVERTENTIES