Echtscheiding Portaal

BeŽindiging samenleving zonder contract

Officiele beëindiging van het samenlevingsverband zonder een samenlevingscontract

Er is niets vastgelegd bij de gemeente of bij de notaris dus hoeft er op dat gebied ook niets geregeld te worden. Het fiscale partnerschap bij de belastingdienst vervalt wanneer de partners elk op een ander adres staan ingeschreven.

Verdeling beëindiging van het samenlevingsverband zonder samenlevingscontract  

Algemeen

Er is juridisch gezien geen sprake van gezamenlijk opgebouwd vermogen of schulden. Bij beëindiging van het samenleven moet bekeken worden wie wat heeft aangeschaft en wie welke schulden heeft gemaakt. Ieder behoudt dus zijn eigen vermogen of schulden.

Gezamenlijk koophuis en hypotheek/schulden

De over- of onderwaarde van het gezamenlijk aangekochte koophuis moet worden verdeeld wanneer de woning wordt verkocht. Als één van de partners in de koopwoning blijft wonen, dient de eigendomsakte en de hypotheekakte op zijn/haar naam te worden gesteld via een zogenaamde akte van verdeling bij de notaris. De over-of onderwaarde kan dan eveneens tussen de partners verrekend worden.

De schulden die gezamenlijk door de partners zijn aangegaan en zijn ondertekend, zijn bij het uitelkaar gaan hun gezamenlijke verantwoordelijkheid.  

 

Beëindiging van het samenlevingsverband zonder een samenlevingscontract met kinderen

Bij het beëindigen van het samenlevingsverband is het opstellen van een ouderschapsplan en het vaststellen van kinderalimentatie net als bij een echtscheiding verplicht.

Let op! Ouders hebben niet automatisch het gezamenlijk ouderlijk gezag bij samenleving. 

Beëindiging van het samenlevingsverband zonder een samenlevingscontract en partneralimentatie.

Bij het beëindigen van een samenlevingsverband is partneralimentatie niet verplicht.

In enkele gevallen kent de rechter, op basis van "redelijkheid en billijkheid", een partneralimentatie toe, ook al was een bepaling met betrekking tot het levensonderhoud niet opgenomen in het samenlevingscontract.

Onze producten zijn ook te gebruiken bij de beëindiging van het samenlevingsverband

 

Voor een overzicht van alle producten van het Echtscheidingportaal kunt u hier klikken .

DIRECT NAAR
ANDERE BEZOEKERS ZOCHTEN
Keywordcloud
    boedelverdeling en samenleven koophuis en samenleven Kinderalimentatie na samenleven Partneralimentatie en samenleven scheiden en samenleven uitelkaar en samenleven
ADVERTENTIES