Echtscheiding Portaal

Echtscheiding van tafel en bed

Het scheiden van "tafel en bed" komt niet veel voor, omdat het een situatie is die maar drie jaar mag duren. Dat betekent dat wanneer het huwelijk uiteindelijk als nog uitloopt op een echte echtscheiding er dubbele kosten worden gemaakt.

Bij een echtscheiding van tafel en bed blijft het huwelijk officieel bestaan. De (eventuele) gemeenschap van goederen wordt verdeeld en opgeheven. Dus alles wat de partners na de scheiding van tafel en bed erbij krijgen aan vermogen (geld en goederen) blijft dus van de partner die dat vermogen ontvangt. Dit geldt ook voor schulden die worden gemaakt na de scheiding van tafel en bed.

Na een scheiding van tafel en bed kan men wel gaan samenwonen, trouwen met een ander kan niet omdat men officieel nog getrouwd is.

Net als bij een definitieve echtscheiding blijft het gezamenlijk ouderlijk gezag over de kinderen bestaan en moet in een ouderschapsplan afgesproken worden waar de kinderen wonen, hoe de omgangsregeling of het co-ouderschap er uit ziet en de hoogte van de kinderalimentatie.

Het verzoek tot scheiding van tafel en bed moet, net als bij een "gewone" echtscheiding, bij de rechtbank ingediend worden.  

Na een periode van maximaal drie jaar gescheiden te zijn van tafel en bed kan één van beide partijen een verzoek tot echtscheiding indienen bij de rechter. De rechter kan het huwelijk zonder instemming van de ander ontbinden.

Een scheiding van tafel en bed is een optie wanneer er vanuit religieuze of financiële overwegingen een definitieve echtscheiding niet mogelijk is.

 

Voor een overzicht van alle producten van het Echtscheidingportaal kunt u hier klikken .

DIRECT NAAR
ANDERE BEZOEKERS ZOCHTEN
Keywordcloud
    Echtscheiding van tafel en bed Scheiden van tafel en bed Scheiding van tafel en bed Tafel en bed echtscheiding
ADVERTENTIES