Echtscheiding Portaal

Wegwijzer Echtscheiding: De Notaris

Bij echtscheidingen en bij de beëindiging van andere samenlevingsvormen kan een notaris ingeschakeld worden voor hulp bij de afhandeling van het uit elkaar gaan. Het verzoek tot echtscheiding of de scheiding van tafel en bed bij de rechtbank, moet altijd ingediend te worden door een advocaat.

Ook wanneer een advocaat of een mediator ingeschakeld is voor de afhandeling van de scheiding kan de hulp van de notaris ingeroepen worden daar waar het gaat om:

  • Het correct afhandelen van de huwelijkse voorwaarden of het samenlevingscontract
  • Het uiteenrafelen van vermogenposities, ontvangen erfenissen of schenkingen tijdens het huwelijk of samenlevingsverband
  • Opnieuw opstellen van testamenten na de scheiding

 

NIEUW. De notaris mag sinds kort, net als advocaten, een verzoek tot echtscheiding bij de rechtbank indienen. De notaris mag dit alleen doen wanneer er geen of volwassen kinderen betrokken zijn bij de echtsheiding. NB Het tarief van een notaris is minimaal € 250,00 per uur en ligt dus hoger dan het gemiddelde tarief van advocaten en/of mediators.  

BESPAAR OP UW ECHTSCHEIDINGSKOSTEN EN BESTEL ONZE PRODUCTEN.
Voor een overzicht van alle producten van het Echtscheidingportaal kunt u hier klikken .

 

 

 

Voor informatie over huwelijkse voorwaarden, de naleving van de huwelijkse voorwaarden, het beëindigen van de huwelijkse voorwaarden, vermogensdeling, erfenissen en schenkingen kunt u terecht op http://www.notaris.nl of http://www.notarissenvergelijker.nl

DIRECT NAAR
ANDERE BEZOEKERS ZOCHTEN
Keywordcloud
    Echtscheiding notaris notaris echtscheiding
ADVERTENTIES