Echtscheiding Portaal

30-10-2014Echtscheiding enzo actualiteit

 

Indexering alimentatie 2016 is 1.3%

De overheid heeft de indexering op de alimentatie voor 2016 vastgesteld op 1.3%. De indexering geldt voor de kinderalimentatie en voor de partneralimentatie.  
Dit betekent dat de alimentatie bedragen op 1 januari 2016 met 1.3% moeten worden verhoogd. Het verhogen van de alimentatie met de indexering gaat niet automatisch. De alimentatieplichtige moet dus handmatig het bedrag van de alimentatie verhogen.

Berekening indexering alimentatie

Oude alimentatiebedrag + 1.3% = nieuwe alimentatiebedrag.

Stel dat het oude alimentatiebedrag € 200,-- is dan wordt het nieuwe alimentatiebedrag € 200,-- + 1.3% = € 202,60

 

Update 14-10-2015

De Hoge Raad heeft beslist dat het kindgebondenbudget en de eenouderkop opgeteld moeten worden bij het besteedbaar inkomen van de alimentatiegerechtigde. De rekemodule kinderalimentatie is hier op aangepast.

 

 

aanbieding

 

 

"Steeds minder vrouwen krijgen alimentatie toegekend"

 bron: http://www.cbs.nl

 

Zijn vrouwen meer financieel zelfstandiger geworden of nemen rechters anno nu een ander standpunt in over partneralimentatie? Of is er sprake van een andere reden zoals bijvoorbeeld de crisis of dat kinderalimentatie voorrang heeft op partneralimentatie. Lijkt zinvol om dit verder uit te zoeken 

 


 

 

DIRECT NAAR
ANDERE BEZOEKERS ZOCHTEN
Keywordcloud
    Alimentatie Alimentatie online berekenen Draagkrachtberekening kinderalimentatie hoogte alimentatie Herziening alimentatie Hoogte alimentatie Kinderlimentatie Partneralimentatie zelf berekenen
ADVERTENTIES