Echtscheiding Portaal

Boedelverdeling bij Echtscheiding

Bij een echtscheiding moet veel geregeld te worden onder anderen de verdeling van de boedel (goederen en vermogen). Wanneer er in gemeenschap van goederen is getrouwd, vindt de boedelverdeling plaats op basis van elk de helft van de goederen, het vermogen en/of de schulden. Bij huwelijkse- of partnerschapsvoorwaarden vindt de boedelverdeling plaats volgens de opgestelde voorwaarden. Openstaande schulden worden meegenomen in de boedelverdeling.  

Vanaf 1 april 2013 is het verplicht om een overzicht van de verdeling en verrekening van de boedelbij de rechtbank aan te leveren. Met behulp van het Stappenplan Echtscheiding kunt u het overzicht "Verdelen en Verrekenen" maken. 

bestelknop

Stappenplan Echtscheiding:

 

Voor wat betreft de verdeling van de schulden bij echtscheiding bent u afhankelijk van de schuldeisers. Schulden kunnen bij echtscheiding alleen in de boedelverdeling worden meegenomen wanneer de schuldeisers akkoord gaan en de partij die de schuld overneemt, na de echtscheiding, alleen hoofdelijk aansprakelijk voor de schuld wordt.  Met andere woorden: als alleen in het echtscheidingsconvenant de schulden zijn geregeld, blijft de gezamenlijke aansprakelijkheid voor de schuld bestaan. Dat  betekent dat u beiden verplicht wordt rente en aflossing op de schuld te betalen, ongeacht wat er tijdens de echtscheiding is afgesproken. 

 

Meer informatie over de boedelverdeling bij echtscheiding zie onderstaande linken

Voor een overzicht van alle producten van het Echtscheidingportaal en om het Stappenplan Echtscheiding  te bestellen  kunt u hier klikken .

Door de schermen van het Stappenplan Echtscheiding in te vullen krijgt u een overzicht over :

  • Welke informatie verzameld moet worden voor de afhandeling van de echtscheiding
  • Een overzicht van de boedelverdeling bij echtscheiding en wat er wel of niet verdeeld hoeft te worden
  • Uw financiele situatie als basis voor de afhandeling van de echtscheiding
  • Een helder overzicht wat er bij een echtscheiding zoal geregeld moet worden 
  • Een handige "echtscheiding-te"-doen-lijst"

bestelknop

Stappenplan Echtscheiding:

Het Stappenplan Echtscheiding bestaat uit 26 schermen. Na het invullen van de schermen kunt u een overzicht uitprinten van de verzamelde informatie die nodig is om uw echtscheiding af te handelen, welke informatie u nog dient op te vragen en welke overige acties ondernomen moeten worden om uw scheiding in gang te zetten. Gedurende een half jaar kunt u zeven maal een dag gebruik maken van het Stappenplan Echtscheiding. Vanaf 1 april 2013 is het verplicht om een overzicht van de verdeling en verrekening van de boedel mee te zenden met het verzoek tot echtscheiding bij de rechtbank

 

 

DIRECT NAAR
ANDERE BEZOEKERS ZOCHTEN
Keywordcloud
    boedelverdeling echtscheiding boedelverdeling scheiden boedelverdeling schulden Boedelverdeling verdeling hypotheek verdeling koophuis echtscheiding verdeling levensverzekering verdeling scheiding
ADVERTENTIES