Echtscheiding Portaal

Boedelverdeling bij Echtscheiding

De verdeling van de inboedel bij echtscheiding is vaak nog niet zo makkelijk. Er moet bepaald worden wie wat uit de inboedel krijgt en daarnaast moet bepaald worden wat de te verdelen inboedel waard is.

Wat hoort bij de inboedel

Bij de inboedel hoort alles wat er in de woning, de schuur, tuin en de garage staat, ligt of hangt. De auto, motor e.d. horen ook bij de inboedel maar worden vaak apart benoemd in het convenant omdat ze een aantoonbare waarde vertegenwoordigen.

Wat hoort niet bij de inboedel

  • Kleding en/of sierraden
  • Inbouwapparatuur in de keuken en bijvoorbeeld vaste vloeren van een koophuis
  • Afgesproken kan worden dat goederen, die gekregen zijn als verjaardagscadeau of goederen uit de familie, niet verdeeld worden maar toebehoren aan degene die ze gekregen heeft. Wanneer daar zaken van grote waarde bij zijn, kan er een afkoopbedrag vastgesteld worden.

Om een begin te maken met de verdeling van de inboedel bij echtscheiding kunnen de partners los van elkaar een lijst maken met spullen waaraan ze gehecht zijn of die  ze mooi vinden.

Na de eerste aanzet tot de verdeling van de inboedel blijven er spullen over die de partners alle twee wel zouden willen hebben. Probeer tot overeenstemming te komen en bedenk dat de ruzie over "de zwabber" niets met de zwabber te maken heeft maar met het feit dat je boos op elkaar bent over de scheiding.

De spullen van de kinderen zijn van de kinderen. De kinderen kunnen en willen vaak zelf aangeven welke spullen en welk speelgoed bij welke ouder komt.
Zowel in het huis van de moeder als van de vader zijn kinderslaapkamers nodig. Spreek af dat jullie samen voor die kosten opdraaien.   

Wanneer er kinderen betrokken zijn bij de echtscheiding bedenk dan dat het voor de kinderen prettig is dat er zowel in het huis van de vader als de moeder, voor de kinderen herkenbare spullen staan. Kinderen voelen zich dan eerder thuis in het nieuwe huis van de vader en/of moeder.

bestelknop

Stappenplan Echtscheiding:

Het Stappenplan Echtscheiding bestaat uit 26 schermen. Na het invullen van de schermen kunt u een overzicht uitprinten van de verzamelde informatie die nodig is om uw echtscheiding af te handelen, welke informatie u nog dient op te vragen en welke overige acties ondernomen moeten worden om uw scheiding in gang te zetten. Gedurende een half jaar kunt u zeven maal een dag gebruik maken van het Stappenplan Echtscheiding. Vanaf 1 april 2013 is het verplicht om een overzicht van de verdeling en verrekening van de boedel mee te zenden met het verzoek tot echtscheiding bij de rechtbank

 

B estel hier het Stappenplan Echtscheiding

Door de schermen van het Stappenplan Echtscheiding in te vullen krijgt u een overzicht over :

  • Welke informatie verzameld moet worden voor de afhandeling van de echtscheiding
  • Wat moet er verdeeld worden bij echtscheiding en wat hoeft er niet verdeeld te worden
  • Uw financiele situatie als basis voor de afhandeling van de echtscheiding
  • Een helder overzicht wat er bij een echtscheiding zoal geregeld moet worden 
  • Een handige "echtscheiding-te"-doen-lijst"

 

 

 

 

Meer informatie over de verdeling bij echtscheiding zie onderstaande linken

 

DIRECT NAAR
ANDERE BEZOEKERS ZOCHTEN
Keywordcloud
    Echtscheiding verdeling inboedel inboedelverdeling echtscheiding Inboedel verdeling Inboedelverdeling Verdeling inboedel Verdeling inboedel echtscheiding
ADVERTENTIES