Echtscheiding Portaal

Echtscheiding en levensverzekeringen

De opgebouwde waarden in levensverzekeringen moeten bij echtscheiding ook worden verdeeld. Het gaat zowel om de levensverzekeringen die zijn gekoppeld aan de hypotheek of los afgesloten levensverzekeringen of lijfrentes. U dient zelf de opgebouwde waardes in de levensverzekeringen of lijfrentes op te vragen.

Echtscheiding en waarde levensverzekering

Bij echtscheiding wordt bij de verdeling van de waarde van de levenverzekeringen uitgegaan van de afkoopwaarde. De afkoopwaarde van verzekeringen ligt lager dan de opgebouwde waarde omdat verzekeringmaatschappijen kosten rekenenen voor het beëindigen van levensverzekeringen en lijfrentepolissen.

Echtscheiding, waarde levensverzekering en fiscus

Over de afkoopwaarde van een levensverzekering moet mogelijk afgerekend worden met de fiscus. Informeer bij de verzekeringsmaatschappij of uw accountant naar de gevolgen van de afkoop van een levensverzekering bij echtscheiding.

bestelknop

Stappenplan Echtscheiding:

Het Stappenplan Echtscheiding bestaat uit 26 schermen. Na het invullen van de schermen kunt u een overzicht uitprinten van de verzamelde informatie die nodig is om uw echtscheiding af te handelen, welke informatie u nog dient op te vragen en welke overige acties ondernomen moeten worden om uw scheiding in gang te zetten. Gedurende een half jaar kunt u zeven maal een dag gebruik maken van het Stappenplan Echtscheiding. Vanaf 1 april 2013 is het verplicht om een overzicht van de verdeling en verrekening van de boedel mee te zenden met het verzoek tot echtscheiding bij de rechtbank

  

Bestel hier het Stappenplan Echtscheiding

Door de schermen van het Stappenplan Echtscheiding in te vullen krijgt u een overzicht over :

  • Opgebouwde waardes in levensverzekeringen en/of lijfrentes
  • Welke informatie verzameld moet worden voor de afhandeling van de echtscheiding
  • Wat moet er verdeeld worden bij echtscheiding en wat hoeft er niet verdeeld te worden
  • Uw financiele situatie als basis voor de afhandeling van de echtscheiding
  • Een helder overzicht wat er bij een echtscheiding zoal geregeld moet worden 
  • Een handige "echtscheiding-te"-doen-lijst"

 

Meer informatie over de verdeling bij echtscheiding zie onderstaande linken

 

DIRECT NAAR
ANDERE BEZOEKERS ZOCHTEN
Keywordcloud
    Alimentatie Alimentatie online berekenen Draagkrachtberekening kinderalimentatie hoogte alimentatie Herziening alimentatie Hoogte alimentatie Kinderlimentatie Partneralimentatie zelf berekenen
ADVERTENTIES